Половин милион души са били уволнени по време на обединението

...
Половин милион души са били уволнени по време на обединението
Коментари Харесай

Ердоган: При обединението на Германия имаше половин милион уволнени, но никой не каза нищо

Половин милион души са били уволнени по време на обединяването на Източна и Западна Германия и никой не е споделил нито дума, по този начин турският президент Реджеп Таип Ердоган разяснява в изявление за Би Би Си Уърълд нощес кадровата политика на страната. " Трябва ли да оставим тези пучисти на позициите им и да не ги уволним, когато ги заловим? Защо страната би трябвало да " храни " тези, които са членове на терористична организация ", сподели Ердоган по отношение на всеобщите съкращения, осъществени в Турция след опита за прелом.

Днес в Турция се отбелязва първата годишнина от несполучливия опит за държавен прелом, зад който съгласно турските управляващи стои Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен. " Членовете на ФЕТО проникнаха в правосъдната система, в армията, полицията, медиите. Така те проведоха опита за прелом ", акцентира турският президент.

Той добави, че турското правораздаване работи, с цел да бъдат осъдени виновниците за пуча. Президентът отхвърли изказванията, че над 100 публицисти са в пандиза в Турция, като уточни, че тези, които са зад решетките, не са публицисти.

" Някои от тях са сътрудничели с терористични организации. Някои от тях са задържани за владеене на оръжие, сподели Ердоган пред Би Би Си Уърълд.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Опит за прелом в Турция (290)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР