Половин литър бира ще струва 50 катарски рияла (25.83 лева)

...
Половин литър бира ще струва 50 катарски рияла (25.83 лева)
Коментари Харесай

Ако искаш! 25 лева халба бира на Мондиала в Катар

Половин литър бира ще коства 50 катарски рияла (25.83 лева) в основната фензона по време на международното състезание по футбол в Катар, оповестява Ройтерс, базирайки се на източник, осведомен с продабжите на алхокол в азиатската страна.

Основният спонсор на Мондиал 2022 " Будвайзер " има изключителните права за доставка на бира във " ФИФА Фен Фест " в централния парк " Ал Бида " в Доха, който е с потенциал за 40 хиляди души.

Пивоварната също по този начин ще продава продуктите си в специфичните зони край стадионите, където цената на бирата към момента не е избрана, изясни източникът, който пожела да остане неизвестен.

Световното състезание по футбол от 20 ноември до 18 декември за първи път ще се състои в мюсюлманска страна със непоколебим надзор върху алкохола, в която използването на спиртни питиета на обществени места е противозаконна.

Високата цена на бирата във фензоната на ФИФА е сходна с цената в питейните заведения на хотелите в Катар, където половин литър също коства към 50 катарски рияла.

От организационния комитет на Световното състезание в Катар не пожелаха да разясняват цените на алкохолните питиета, макар че през 2019 година подчертаха, че ще се опитат да създадат алкохола " наличен " за почитателите по време на Мондиал 2022 и ще обмислят намаляването на цената.

" Наясно сме, че има проблем с цената ", разяснява през 2019 година изпълнителният шеф на Организационния комитет на Катар 2022 Насер Ал Хатер, напомня Ройтерс и добавя, че на Световното клубно състезание през същата година в Катар цената на половин литър бира е била малко над 12 лв., само че в този момент ще бъде над два пъти по-скъпа.

Половин литър безалкохолна бира ще бъде продавана на ентусиастите във фензоните на Мондиал 2022 за 30 катарски рияла (15.50 лева), а цената на бутилка с безалкохолна напитка ще бъде 15 катарски рияла (7.75 лева).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР