Половин литър бира ще струва 50 катарски рияла (25.83 лева)

...
Половин литър бира ще струва 50 катарски рияла (25.83 лева)
Коментари Харесай

Катар стряска феновете с висока цена на бирата

Половин литър бира ще коства 50 катарски рияла (25.83 лева) в основната фензона по време на Световното състезание по футбол в Катар, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на източник, осведомен с продажбите на алкохол в азиатската страна.

Основният спонсор на Мондиал 2022, който е водещ производител на пенливата течност,  притежава изключителните права за доставка на бира във " ФИФА Фен Фест " в централния парк " Ал Бида " в Доха, който е с потенциал за 40 хиляди души.

Пивоварната също по този начин ще продава продуктите си в специфичните зони край стадионите, където цената на бирата към момента не е избрана, изясни източникът, който пожела да остане неизвестен.

Световното състезание по футбол от 20 ноември до 18 декември за първи път ще се състои в мюсюлманска страна със непоколебим надзор върху алкохола, в която използването на спиртни питиета на обществени места е противозаконна. 

Високата цена на бирата във фензоната на ФИФА е сходна с цената в питейните заведения на хотелите в Катар, където половин литър също коства към 50 катарски рияла.

От организационния комитет на Световното състезание в Катар не пожелаха да разясняват цените на алкохолните питиета, макар че през 2019 година подчертаха, че ще се опитат да създадат алкохола " наличен " за почитателите по време на Мондиал 2022 и ще обмислят намаляването на цената.

" Наясно сме, че има проблем с цената ", разяснява през 2019 година изпълнителният шеф на Организационния комитет на Катар 2022 Насер Ал Хатер, напомня " Ройтерс " и добавя, че на Световното клубно състезание през същата година в Катар цената на половин литър бира е била малко над 12 лв., само че в този момент ще бъде над два пъти по-скъпа.

Половин литър безалкохолна бира ще бъде продавана на ентусиастите във фензоните на Мондиал 2022 за 30 катарски рияла (15.50 лева), а цената на бутилка с безалкохолна напитка ще бъде 15 катарски рияла (7.75 лева).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР