Половин година процедурни хватки блокират регистрацията на новата управа в

...
Половин година процедурни хватки блокират регистрацията на новата управа в
Коментари Харесай

Процедурни хватки блокират новата управа в щангите |

Половин година процедурни хватки блокират регистрацията на новата администрация в българските щанги. На конференция през днешния ден новоизбраният президент Ариф Маджид, членовете на Управителния съвет, изтъкнати първенци и треньори разкриха аргументите, заради които активността на федерацията е мощно затруднена заради юридически пречки.

„ Дълго време регистрацията на новото управление бе бавена поради тъжба от някакъв созополски клуб, че не е поканен правомерно. После със същите претекстове се жалва и клубът на предходния генсек Борислав Гидиков. Ден откакто тази протяжна сага завърши бе входирана нова тъжба – този път от клуба на сина на предходния президент Неделчо Колев.

Тези три клуба обаче са все клубове фантоми, без лиценз и активност. Така към този момент шест месеца съдът не вписва определените на 28 май нови президент и Управителен съвет. Това блокира активността на федерацията и слага под въпрос семейството на Европейското състезание за мъже и дами, което е планувано през идния април в София, “ бе обявено пред медиите през днешния ден.

Клубовете по повдигане на тежести в България избраха ново управление на Общо заседание в края на месец май т.г. С 24 гласа „ за “ и 4 „ въздържал се “ делегатите гласоподаваха доверие за президент на централата да бъде избран Ариф Маджид, който смени досегашния началник Неделчо Колев. Веднага след избора обаче последваха жалбите, които блокират към този момент половин година вписването на новата администрация.

" И трите клуба с искания към избора са без настоящи лицензи, " това бе изтъкнато от участниците в днешната конференция, измежду които бяха олимпийските първенци Асен Златев, Янко Русев и Иван Иванов, подкрепени от членовете на новия УС.

„ Изборът на клубовете е най-авторитетният и бе приет от БОК. За жал този избор към момента не е вписан от съда и това слага под въпрос подготовката ни за европейското състезание, което ще бъде юбилейното 100-тно за мъже. Призовавам Неделчо Колев да се вразуми, тъй като тази обстановка работи демотивиращо на състезатели и треньори, тя вреди на българските щанги. Ако до две седмици нямаме развиване по регистрацията, ще се наложи да откажем европейското, което ще е голяма вреда за престижа ни в международните щанги, “ съобщи Маджид.

Националният старши треньор Иван Иванов показа, че преди ден са разкрити непозволени разноски на предходната администрация за несъстояли се лагери във Велинград, за което ще бъде сезирана и Прокуратурата. Друг олимпийски първенец – Асен Златев се обадил на Неделчо Колев с зов да отдръпна жалбата си поради положителното на българските щанги, само че Колев му декларирал, че не му се " беседва с пийнал човек ", а в действителност Златев бил въздържател. Стана ясно, че над 50 документа сега чакат за подписи и решения на Управителния съвет, само че това не може да се случи.

Същевременно със особено видеопослание от Белмекен, подготвящите се за Световното състезание през декември в Ташкент национали също заявиха, че застават изрично зад новата администрация. Министерството на младежта и спорта, правосъдните управляващи и всички ангажирани със случая институции бяха призовани за незабавна интервенция и реакция по случая с цел да може един от най-успешните български спортове да възстановява своята активност и подготовка за идното през април 2022 година домакинство на Европейското състезание за мъже и дами в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР