Половин до един час на ден не е висока и

...
Половин до един час на ден не е висока и
Коментари Харесай

Един час тренировка за здраво сърце, съветва кардиолог

Половин до един час дневно не е висока и интензивна подготовка, а нормата, която се предлага, с цел да може сърцето ни да бъде крепко. Такъв съвет предложи началникът на кардиологичното поделение в болница " Токуда " доцент Яна Симова пред Нова телевизия във връзка Световния ден на сърцето.

Затлъстяването е един от рисковите фактори, посредством което се трансформира метаболитния статус, натоварва се сърцето, да спортуваме, предизвести доцент Симова. Всички рискови фактори работят и съкратяват нашата дълготрайност на живот.

В момента най-силни данни има за по този начин наречената средиземноморска диета - пълнозърнести храни, ядки, риба, зеленчуци. Това е диетата, която в последните 20-30 години изрично потвърждава, че се отразява удобно на сърдечно-съдовото здраве, акцентира доцент Симова.

Стресът също се явява огромен фактор за затлъстяването и всеобщо хората, които спортуват, са със крепко сърце.

Ако най-малко два пъти на седмица българинът отделя време да спортува във фитнес залата, да се храни най-малко по 4 пъти дневно вярно и в същото време да пие по два литра вода, сигурно ще има крепко сърце, поучават фитнес инструкторите. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР