Половин денонощие след сделка между Русия и Турция за изтласкване

...
Половин денонощие след сделка между Русия и Турция за изтласкване
Коментари Харесай

Кремъл обвини САЩ, че са предали кюрдите в Сирия

Половин денонощие след договорка сред Русия и Турция за изтласкване на сирийските кюрдски бойци Кремъл съобщи, че те в действителност попадат в ръцете на турската войска, съобщи РИА " Новости ", като цитира представителя на съветското президентство Дмитрий Песков.

Съединени американски щати " предадоха " кюрдите - " в този момент те избраха да оставят кюрдите на границата и надали не да ги принудят да водят война с турците, съобщи Песков, съобщи организацията. Американският президент Доналд Тръмп, чийто вицепрезидент Майк Пенс контракти предходната седмица изтекло нощес помирение в хода на интервенцията " Извор на мира ", нощес приветства договорката като " доста положителни вести ". Изтичането на примирието в 22 ч. българско време не сътвори напрежение, защото от мнения на съветски представители нощес стана известно, че Анкара се е заела да спре интервенцията, с цел да влезе в действие съглашението от нощес.

Според Песков при възможен отвод на Силите за отбрана на народа, против които води война Анкара да се изтеглят от границата (условието е от снощната сделка), е " безусловно явно ", че съветските и сирийските сили ще са тези, които би трябвало съгласно меморандума да " съпроводят " отстъплението на кюрдите.

Кюрдски представители не са коментирали публично обстановката. Прилагането на меморандума би трябвало да стартира минути след публикуването на този материал - в 12 ч. сирийско (и българско) време.

Днес, откакто се прибра от Сочи, турският външен министър Мевлют Чавушоглу се върна от Сочи (където бе с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на среща с съветския държавен глава Владимир Путин и първия посланик Сергей Лавров), той поздрави напъните, попречили на основаването на " терористична страна " в Сирия.

Повече за договорката на Путин и Ердоган четете тук.

Повече за измененията в Сирия след турската интервенция " Извор на мира " четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР