Положителното въздействие на бананите върху здравето е известно отдавна, но

...
Положителното въздействие на бананите върху здравето е известно отдавна, но
Коментари Харесай

Експерти споделят за неочаквани ползи от бананите

Положителното влияние на бананите върху здравето е известно от дълго време, само че експертите по хранене са показали още няколко други преимущества от потреблението на тези плодове. Според тях, включването на бананите в ежедневната диета ще има удобен резултат върху действието на доста системи на човешкия организъм.

Състояние на кожата

Лиза Ричардс, диетолог и създател на The Candida Diet, изясни, че един междинен банан съдържа 13% от дневните ви потребности от манган - много висок % за такава дребна закуска. Според нея, потреблението на манган има позитивен резултат върху положението на кожата, тъй като микроелементът е нужен за стимулиране производството на колаген. Последният, от своя страна, е виновен за еластичността на тъканите и защищава от увреждане от свободните радикали, което води пък до появяването на бръчки.
 Домашни трикове по какъв начин да запазим бананите от потъмняване през жегите Домашни трикове по какъв начин да запазим бананите от потъмняване през жегите
Как да съхраняваме банани, с цел да не почернеят? Много хора се чудят къде да съхраняват банани, с цел да не почернее кората. Това е просто,...

Чревна функционалност

Бананите съдържат " стабилно нишесте ", което оказва помощ за производството на мастни киселини с къса верига, съгласно проучване, оповестено в бюлетина за храненето. Както изяснява диетологът Джон Фоукс, тези киселини играят жизненоважна роля за здравето на дебелото черво, тъй че колкото повече ги получава организма, толкоз по-добро е здравето на дебелото черво.

Здраве на мускулите

Бананите съдържат съществени електролити, които оказват помощ за поддържането на водния баланс в тялото. Когато този баланс се наруши, можем да стартираме да изпитваме отрицателни странични резултати като мускулни крампи, да вземем за пример.
 С тялото ви се случва ЧУДО откакто изпиете водата от сварен банан! С тялото ви се случва ЧУДО откакто изпиете водата от сварен банан!
Знаете ли какво се съдържа в банана, което е доста потребно за тялото? Щом четете тази публикация, евентуално сте любопитни и ние ще ви кажем....

Ниво на сол

Бананите също могат да балансират приема на сол. Както изяснява диетологът Селин Бейчман, равнищата на калий в тези плодове са от решаващо значение за цялостното здраве, изключително в случай че човек употребява доста сол.

Бананите са богат източник на калий, който е главно хранително вещество. Той оказва помощ в битката с отрицателните резултати на натрия, изясни тя. Д-р Чун Танг прибавя, че минералът е потребен за здравето на сърцето и кръвното налягане, защото оказва помощ за понижаване на риска от инсулти и сърдечни болести.

Мнозина са привикнали да употребяват този плод най-вече през зимата, само че той се предлага в магазините целогодишно и е добре да не се стопира потреблението му, без значение кой сезон е на открито. Нуждите на тялото не се трансформират, а това постанова да консумираме храни, които ни набират нужните витамини и минерали по натурален метод. Бананът е тъкмо един от тях.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР