Положителните за наличието на вируса на АЧС проби, са получени

...
Положителните за наличието на вируса на АЧС проби, са получени
Коментари Харесай

Много Лоши Новини! Страшна Болест Застигна И България! Всички Заразени Ще Бъдат Убити!

Положителните за съществуването на вируса на АЧС проби, са получени в границите на провеждан засилен лабораторен контрол на болестта в свиневъдните обекти.

Засегнатият свинекомплекс е със затворен индустриален цикъл, в който се отглеждат общо към 17 000 броя свинеот друга възрастова категория.

Областната дирекция по сигурност на храните в Русе (ОДБХ-Русе) е издала незабавно акт за забрана за придвижване на прасета към и от обекта. Проведено е епизоотично изследване за придвижването на прасета, фураж, транспортни средства и хора от и към обекта. Извършени са и инспекции на кланиците, в които са изпращани прасета за кръвопролитие. Месо и артикули, добити от прасета от тази плантация, са възбранени и подлежат на заличаване.

БАБХ неотложно е подхванала ограничения за профилактика, ограничение и очистване на заболяването. Предстои насилственото умъртвяване по човечен метод и обезвреждането на домашни прасета в 3 км защитна зона при съблюдаване на условията на Наредба № 22 за понижаване до най-малко страданията на животните по време на кръвопролитие или умъртвяване.

В 10 км надзорна зона се намира една индустриална плантация в село Юделник, община Сливо поле, както и обекти - вид " персонално стопанство ".

Забранява се търговията, напредването и превозването на живи прасета в 10 км зона.

ОДБХ-Русе ще прави клинични прегледи на домашни прасета в обитаеми места, както и ще се вземат проби за вирусологично проучване за гарантиране откриването на болестта Африканска чума по свинете.

Ще се ревизира и за нерегламентирани напредвания и/или търговия на домашни прасета. При определяне на такива, на превозвачите и/или на притежателите на животните ще бъдат формирани актове за определяне на административно нарушаване, а превозените животни ще бъдат неотложно и хуманно умъртвени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР