Положителни за правната и банковата система и надзор в България

...
Положителни за правната и банковата система и надзор в България
Коментари Харесай

Финансистът Емил Хърсев разкри какво се случва в родните банки в навечерието на предстоящите стрес тестове

Положителни за правната и банковата система и контрол в България са изводите от обстановката с венецуелските парични преводи. Това сподели финансистът Емил Хърсев, представен от Фокус. 

Той разяснява, че по канален ред са постъпили парите от Венецуела, а българските служби са знаели за прехвърлянето преди повече от година. 

„ Тези пари в действителност тъкмо видяно буквално в никакъв случай не са влизали в България. Те не са докарани с камион, с каруца, с трен. Те са си седели постоянно там, където си стоят сумите в евро – в еврозоната. Ние тук единствено си водим мемоари за парите, които физически са във Франкфурт. Този трансфер преди да доближи до българската банка е обработен с изключение на от венецуелската банка, която обслужва национална петролна компания, още от кореспондента на тази на банка в еврозоната и от банката сътрудник на българската банка в еврозоната. Ние не сме членове на еврозоната, както и да сме, българските банки нямат сметки в Европейската централна банка. За да работят с евро и да обслужват заплащания на своите клиенти с евро те употребяват услугите на банки репортери “, посочи Емил Хърсев. 

Той сподели още, че информацията, изнесена от посланика на Съединени американски щати гласи, че съгласно американското държавно управление е осъществено закононарушение, обект на което са тези пари, като посочи, че българските управляващи не са знаели само тази част от информацията. 

„ Българската банка е изпълнила нареждането на прокуратурата, налагайки забрана за предписание с паричните средства “, добави Емил Хърсев.

„ Предстоящите стрес проби за банките са пътната карта на България към еврозоната “, сподели още Хърсев.
 
Той изрази оптимизъм, че инспекциите ще бъдат позитивни. По думите му стрес тестванията са заблуда и способ за блъфиране.
 
„ Предишния стрес тест стартира декември месец на едната и резултатите бяха оповестени през юни на идната. Около 5-6 месеца е нужният механически интервал за провеждането на такава общоприета инспекция. Българските банки са по-компактни и нещата се случват по-бързо. Предишният път нашите банки се оправиха за към 3 месеца. Извършените инспекции и разбори са два разнообразни вида, като стрес пробата е по-лесен. По-труден е прегледът на качеството на активите. Предполагам, че Европейската централна банка още веднъж ще извърши същата инспекция. Качеството на активите несъмнено се е подобрило, облагата и личният капитал на банките в България са се нараснали “, изясни Емил Хърсев.
 
Според него България няма да се причисли към еврозоната на 1 януари 2023 година и интервалът, в който страната ни ще бъде част от европейския механизъм, ще продължи по-дълго.
 
„ Около 5 години ще трае процесът на събиране на кураж от европейските страни за пристъпване към последваща уголемение на еврозоната с евентуалното присъединяване на България и Румъния “, добави финансистът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: