Положителни за правната и банковата система и надзор в България

...
Положителни за правната и банковата система и надзор в България
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Изводите от ситуацията с венецуелските пари са положителни за банковата система в България

Положителни за правната и банковата система и контрол в България са изводите от обстановката с венецуелските парични преводи. Това сподели пред радио „ Фокус “ финансистът Емил Хърсев.

Той разяснява, че канален ред са постъпили парите от Венецуела, българските служби са знаели за прехвърлянето преди повече от година.

„ Тези пари в действителност тъкмо видяно буквално в никакъв случай не са влизали в България. Те не са докарани с камион, с каруца, с трен. Те са си седели постоянно там, където си стоят сумите в евро – в еврозоната. Ние тук единствено си водим мемоари за парите, които физически са във Франкфурт. Този трансфер преди да доближи до българската банка е обработен с изключение на от венецуелската банка, която обслужва национална петролна компания, още от кореспондента на тази на банка в еврозоната и от банката сътрудник на българската банка в еврозоната. Ние не сме членове на еврозоната, както и да сме, българските банки нямат сметки в Европейската централна банка. За да работят с евро и да обслужват заплащания на своите клиенти с евро те употребяват услугите на банки репортери “, посочи Емил Хърсев.

Той сподели още, че информацията, изнесена от посланика на Съединени американски щати гласи, че съгласно американското държавно управление е осъществено закононарушение, обект на което са тези пари, като посочи, че българските управляващи не са знаели само тази част от информацията. Българската банка е изпълнила нареждането на прокуратурата, налагайки забрана за предписание с паричните средства, добави той.

Емил Хърсев съобщи, че е оптимист за идните стрес проби на банките, които съгласно него са пътната карта на България към еврозоната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР