Положителни допинг проби на няколко футболисти от разширения състав на

...
Положителни допинг проби на няколко футболисти от разширения състав на
Коментари Харесай

Съмнения за допинг в разширения футболен тим на Русия

Положителни допинг проби на няколко футболисти от разширения състав на Русия евентуално са били прикрити от съветските управляващи, твърди немската телевизия ARD, представена от ДПА.

Документално предаване по малкия екран твърди, че съветските управляващи са потулили подозрителни проби за допинг, дадени при неочаквана инспекция на Антидопинговата организация УАДА през 2014 година.

Направени са 155 проби след мачове от съветското състезание, а съмнителните проби са били прикрити в московската антидопингова лаборатория, се споделя в предаването. Бившият ръководител на московската допинг лаборатория - Григорий Родченков, който е основен осведомител в следствието за допинга в съветския спорт, съобщи пред ARD, че инструкциите за прикриване на пробите са пристигнали непосредствено от тогавашния министър на спорта Виталий Мутко.

"Получих указания през 2008 година от Мутко, че не ни трябват повече позитивни допинг проби във футбола ", сподели Родченков, който живее в Съединени американски щати и е включен в програмата за отбрана на очевидци на ФБР. От УАДА също обявиха, че някои проби са много съмнителни и са предали резултатите на ФИФА./БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР