Положителната страна на карантината е, че много хора ще преоткрият

Положителната страна на карантината е, че много хора ще преоткрият ...

Да преоткрием спорта заради карантината.

Положителната страна на карантината е, че много хора ще преоткрият спорта. Това каза фитнес инструкторът Магдалена Бакалова в интервю за агенция "Фокус" по повод физическите тренировки и упражнения в ситуация на карантина. Тя каза още, че в условията, в които живеем в момента, не е трудно да се намери мотивация да се тренира, като добави, че в интернет има много информация как да се случи това.
По думите на Магдалена Бакалова, изненадващо много хора се включват в онлайн тренировките, които провеждат от фитнеса, в който работи тя.
“Хора, които до сега не са тренирали, започнаха да се включват в онлайн тренировките и да ни питат от кои магазини да си закупят ластици, свободни тежести по магазини, които все още работят. Така че, това е положителната страна на карантината – че много хора ще преоткрият спорта“ , каза още тя.
Фитнес инструкторът Магдалена Бакалова каза още, че всеки, който иска да прави упражнения в домашни условия трябва да се насочи към тези, които са естествени за тялото, като например клекове и упражнения за ръце в опора.
Относно храната тя препоръча да се ориентираме към сезонна и чиста храна, като подчерта, че всичко трябва да бъде в умерени количества.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 март

Източник: actualno.com