Положителна проба за COVID-19 е дал президентът на Полша Анджей

...
Положителна проба за COVID-19 е дал президентът на Полша Анджей
Коментари Харесай

Полският президент е с COVID-19 след форума "Три морета"

Положителна проба за COVID-19 е дал президентът на Полша Анджей Дуда. " Както беше предложено, президентът Анджей Дуда беше тестван през вчерашния ден за съществуване на ковид. Резултатът се оказа позитивен. Президентът е добре ", написа в " Туитър " Блажей Спичалски, държавен секретар в кабинета на президента. Интересното е, че преди 5 дни Дуда беше на форума " Три морета " в Талин, на който участва и президентът на България Румен Радев. Последният обаче прекъсна визитата си в Естония, откакто се оказа, че е бил в контакт с началника на Военновъздушни сили у нас ген. Димитър Петров, който бе диагностициран с COVID-19. След завръщането си в България Радев даде два негативни PCR теста.

Иначе заболеваемостта от ковид в Полша ескалира. В страната има 228 318 регистрирани случаи на болестта и 4172 смъртни случая. Вчера беше подложен антирекорд - над 13 600 новозаразени и 153 умряли. Националният стадион във Варшава към този момент е приспособен за приемане на незабавни случаи. Правителството от през днешния ден разгласи " алена зона " за цялата страна, което е последна стъпка към локдаун. Носенето на маски на открито към този момент става наложително, заведенията за хранене ще могат да продават храна само за у дома, на възрастните хора над 70 години се предлага да останат по домовете си.

Люксембург стана следващата страна от Европейски Съюз, която вкарва вечерен час за жителите си, като защитна мярка против разпространяването на новия ковид. Полицейският час е сред 23:00 и 6:00 ч. Въведено е и ограничаване за събиране на до четирима души от разнообразни семейства.

" Ситуацията през последните три дни се промени притеснително и здравната помощ би трябвало да продължи да бъде обезпечена ", разяснява министър председателят Ксавие Бетел. В Люксембург се записват към този момент по няколкостотин нови случая на ден. Общият брой на инфектираните е 12 851, има 141 умряли.

До момента полицейски час е въведен в Словакия, Чехия, в разнообразни области на Франция и Италия, в двата най-големи гръцки града - Атина и Солун и така нататък

В Германия жертвите на COVID-19 към този момент надминаха 10 000 и са 10 003. Има 14 714 новозаразени, с което общият им брой е към този момент 418 005. В резултат на притеснителния растеж, в Берлин бяха въведени по-строги защитни ограничения. Там към този момент защитните маски би трябвало да се носят навън - на оживени места, където не може да бъде спазвана обществена отдалеченост (пазари и оживени улици). Глобата за липса на маска е сред 50 и 500 евро. Намален бе и броят на хората, които могат да се събират на групи навън - от 50 на 25 души. На закрито пък към този момент ще се позволява събиране на най-вече 10 души, вместо досегашните 25.

В Турция пък за втори следващ ден бе маркиран антирекорд. Новозаразените през миналото денонощие са 2165 души (вече общо 357 693). Починали са 74 души (общо към този момент 9658).

От изнесените данни за Африка за петък пък е видно, че новозаразените на континента са 40 690. Общият брой регистрирани случаи е 1 685 589 при направени над 16 млн. теста. Така за цяла Африка инфектираните от началото на пандемията са по-малко от Съединени американски щати (8 746 953), Индия (7 814 682) и Бразилия (5 355 650). Починалите на Черния континент в резултат на ковид са 40 690. Най-тежко засегнатите от пандемията страни са Република Южна Африка, Мароко, Египет, Етиопия, Нигерия и т.н.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР