Положителна проба за болестта Африканска чума е установена и при

...
Положителна проба за болестта Африканска чума е установена и при
Коментари Харесай

Африканската чума стигна и до софийското село Желява

Положителна проба за заболяването Африканска чума е открита и при свинете в село Желява, заяви доктор Димитър Рачев, от ОДБХ-София област, представен от БГНЕС.
Според изпълняваните ограничения от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), следва в 20-километровата зона всички свине да бъдат умъртвени.
Очаква се издаването на заповед за съставяне на комисия и започване на обходи за констатиране на съществуване на живи свине, които ще бъдат наложително умъртвени и загробени. От общината в Елин Пелин умоляват всички стопани, които до днешна дата са заклали своите животни, да подадат информация до кметовете на обитаемоте места и общината в град Елин Пелин, за правене на лист. На съображение на тези описи ще бъдат отпускани средства за обезпаразитяване на местата за развъждане на животни. Средствата ще бъдат отпускани от държавния бюджет, а не от Община Елин Пелин.
От там припомнят, че при определяне на анормално, нетипично държание на животно, всеки собственик е длъжен да уведоми ветеринарния доктор или основен контрольор, отдел опазване на здравето на животните, към ОДБХ – София област – доктор Димитър Рачев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР