Положителен е резултатът от взетата проба от отстреляна дива свиня

...
Положителен е резултатът от взетата проба от отстреляна дива свиня
Коментари Харесай

Потвърдиха африканска чума при дива свиня, отстреляна във Видинско

Положителен е резултатът от взетата проба от отстреляна дива свиня в землището на село Коста Перчево, община Кула. Това оповестиха от регионалната администрация след съвещание на регионалната епизоотична комисия във Видин.
На съвещанието са разисквани и признати съответни ограничения за ограничение разпространяването на заразната болест по свинете, по ред и условия при положение на установено заболяване при диви прасета.
Със заповед на Регионална дирекция по горите – Берковица са избрани ловно-стопански региони, попадащи в зоната към огнището на болестта в землището на Коста Перчево. В инфектираната зона се позволява осъществяването единствено на неотложни аграрни действия, при прецизно съблюдаване на дадени инструкции за ограничения за биосигурност и указания за стерилизация на селскостопанския инвентар.
Областният шеф на Видин Албена Георгиева изясни, че всички институции, ангажирани с предварителната защита и недопускане разпространяването на болестта, са осведомени със своите отговорности. Работи се в синхрон за преодоляване на епизоотичната конюнктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР