Положението заради световната пандемия от коронавирус, в която се намираме

...
Положението заради световната пандемия от коронавирус, в която се намираме
Коментари Харесай

Защо сега е най-добрият момент да си осиновим домашен любимец

Положението поради международната пандемия от ковид, в която се намираме сега е много тревожно и обезсърчаващо, заради доста аспекти. Хората се тормозят освен за здравето си, само че и за идната финансова рецесия, в която съвсем неизбежно ще бъдем сложени, поради изключителната обстановка.

Стоенето у дома въпреки това, съпроводено със информация от черна статистика за инфектираните и жертвите на COVID-19, ни въздейства освен физически, само че и душевен, което може да докара риск от развиване на депресивни разстройства при доста хора по света.

Именно по тази причина тъкмо в този момент е един от най-подходящите моменти, с цел да си осиновим домакински любим. И то освен тъй като, в случай че си вземем куче, ще имаме основателна причина, с цел да излизаме на открито да го разхождаме (въпреки че и това си е огромен плюс).
 Снимка 474269

Ако се възползваме от обстановката и си осиновим животинче, хем ще се разсеем от отрицателните мисли, хем ще сторим едно положително дело за някоя окаяна душица. А и ще си имаме занимавка у дома, около грижите за новия член на фамилията ни. Сега е и съвършеният миг да си вземем животно у дома, тъй като имаме и задоволително време, с цел да му отделим нужното внимание.
 Коронавирусът, бездомните животни по света и кой се грижи за тях
Бездомните животни по света по време на карантина

Какво се случва с тях и кой се грижи за потребностите им

Ако пък се тормозим, че няма по какъв начин да се грижим за домакински любим след края на карантината, когато животът ни си възвърне естествения си под напрежение и забързан темп, тогава може просто да се вземем куче или коте краткотрайно. Много избавени животни си търсят и краткотрайни домове, тъй че в случай че го създадем, отново ще се усещаме потребни от това, че сме помогнали на едно живо създание в тежък миг.
 Снимка 474271

Нямаме никакъв мотив да се тормозим за здравето си, тъй като както към този момент доста ветеринарни лекари по света и у нас подчертаха неведнъж, няма безусловно никакви доказателства, че кучетата или котките могат да заразят човек с COVID-19.

И кучетата, и котките могат да боледуват от коронавироза, която в множеството случаи е краткотрайна и може да аргументи забележителен коремен дискомфорт. Но техният скотски ковид, който е друг от COVID-19, не може да се трансферира на хората.

Като бъдещи осиновители обаче значимо е да знаем някои детайлности за здравния статус на животното, което сме набелязали.
 Снимка 474270

Осиновяването на животно е виновен развой и преди да го създадем, би трябвало до добре се осведомяваме за бъдещите му потребности (храна, ваксини, обезпаразитявания, игри, разходки т.н.), с цел да сме наясно дали можем да поемем цялостната отговорност за него.

Важно е да проверим дали животното е било обезпаразитено и имунизирано, разполага ли с паспорт и микрочип , чиито данни би трябвало да са въведени в Интегрираната осведомителна система на Българска организация по сигурност на храните. Задължително би трябвало да си изберем ветеринарен доктор и да заведем кучето или котето при него за първичен надзорен обзор , с цел да сме сигурни за здравето на бъдещия си домакински любим. А и за нашето лично, тъй като въпреки всичко вкарваме това животинче в дома си.
 Снимка 470155

След като сме наясно с всичко това, просто вършим тази значима и толкоз приятна стъпка. От опит споделяме, възприятието е ужасно, тъй като не просто осиновяваме животно, ние в действителност осиновяваме любовта.
 Коронавирусът, домашните любимци и няколко значими съвета към стопаните
Как да се грижим за домашния любим по време на ковид

Няколко скъпи рекомендации, които да спазваме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР