Положението в страната след валежите и наводненията по места може

...
Положението в страната след валежите и наводненията по места може
Коментари Харесай

Борисов: Все пак е зима, да се радваме, че има валежи

Положението в страната след преваляванията и наводненията по места може да е тежко, само че вредите не са толкоз огромни, а по-важното е, че язовирите се пълнят. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, който направи изненадваща ревизия на бент. " Студена " и получи от зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков информация за провалите в Пернишко и другаде в страната.

„ Затова има фонд за бедствия и повреди – когато няма жертви и в точния момент кметовете изтеглят хората, материалните вреди ще ги покрием. Те не са и толкоз огромни сега. Радостното е, че язовирите се пълнят (...) в този момент цялата страна върви (...) това е добре за посевите и по-късно за питейни потребности. Все отново е зима, да се радваме, че има превалявания “, съобщи още Борисов във видео, предавано онлайн в профила на зам.-министър Нанков.

На няколко места е оповестено бедствено състояние. Има отнесени пътища, потърпевши коли, наложи се и евакуация на жителите на къщи, оказали се покрай придошли водоеми. Според Борисов организацията на управляващите за понижаване на последствията от тежката метеорологична обстановка е била на доста високо ниво.



„ Природа, какво да ѝ направиш? “, сбито запита министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР