Положението в Северна Сирия ще бъде основната тема на днешната

...
Положението в Северна Сирия ще бъде основната тема на днешната
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат в Сочи

Положението в Северна Сирия ще бъде главната тематика на днешната среща в Сочи сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и съветския държавен глава Владимир Путин.

Москва счита, че дълготрайната непоклатимост на района може да бъде реализирана единствено посредством възобновяване на сирийското единение и че би трябвало да бъдат взети поради ползите на всички етнически и религиозни групи.

Анкара обаче желае сирийските държавни сили да изоставен регионите покрай турската граница, с цел да може той да настани там до два милиона бежанци.

По-рано Турция заплаши, че ще възобнови военната си атака в Северна Сирия, в случай че кюрдските бойци не се изтеглят изцяло на 30 километра от турско-сирийската граница.

Под натиска на Съединените щати предишния четвъртък Анкара склони да спре бойните дейности в границите на 120 часа от зоната за сигурност в региона, които изтичат довечера в 22 часа българско време.

„ Споразумяхме се за 120 часа. През нощта във вторник срокът изтича. Ако има евакуиране, има. Ако няма, в минутата, в която изтече 120-ят час, продължавайки оттова, откъдето спряхме, ще продължим да смачкваме главите на терористите “, сподели преди дни в провинция Кайсери турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР