Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах“, каза на

...
Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах“, каза на
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Положението в общината е по-зле, отколкото очаквах

„ Положението в община Пазарджик е по-зле, в сравнение с чаках “ , сподели на първата си конференция новият кмет на града Петър Куленски . По думите му Общината има сметка, запорирана от Националната организация за приходите /НАП/. Според Куленски предходното управление на общината, при съставянето на бюджета, умишлено е завишило размера на личните доходи с 10 млн. лв. .

„ Заложени са 44 млн. лв. локални доходи, като оптималният размер на тези средства, които могат да бъдат събрани, е 34 млн. лв.. Планираните доходи от такса боклук са 14 млн. лв., с 3 млн. лв. повече от оптималния размер, който може да бъде събран “ , изясни кметът.

Куленски разяснява и отклоняването на целеви средства от общинския бюджет като уточни, че от януари до ноември 2023 година са отклонени 3,2 млн. лв. , които са изхарчени за други действия. Кметът сподели, че е уведомил Министерството на финансите за това. Той посочи, че отговорностите на общината към локални снабдители възлизат на 27 милиона лв. .

Градоначалникът акцентира, че не са плащани осигуровки на чиновниците от администрацията . Дължимата сума е към 611 000 лв., а следва да бъдат начислени и платени още 382 000 лв..

Куленски разгласи незабавните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати за стабилизиране финансовото положение на Общината. Като първа задача той дефинира прекъсването на „ кранчетата “ за източване на средства .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР