Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах, каза на

...
Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах, каза на
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Положението в общината е по-зле, отколкото очаквах

Положението в община Пазарджик е по-зле, в сравнение с чаках, сподели на първата си конференция новият кмет на общината Петър Куленски . По думите му Общината има сметка, запорирана от Националната организация за приходите (НАП).

Според Куленски предходното управление на общината, при съставянето на бюджета, умишлено е завишило размера на личните доходи с 10 млн. лева Заложени са 44 млн.лв. локални доходи, като оптималният размер на тези средства, които могат да бъдат събрани, е 34 млн. лева ., уточни той. Планираните доходи от такса боклук са 14 млн. лева, с 3 млн. лева повече от оптималния размер, който може да бъде събран, изясни кметът. 

Куленски разяснява и отклоняването на целеви средства от общинския бюджет като уточни, че от януари до ноември 2023 година са отклонени 3,2 млн.лв ., които са изхарчени за други действия.

Кметът сподели, че е уведомил Министерството на финансите за това. Той посочи, че отговорностите на общината към локални снабдители възлизат на 27 милиона лв..

Кметът сподели още, че не са плащани осигуровки на чиновниците от администрацията. Дължимата сума е към 611 хиляди лв., а следва да бъдат начислени и платени още 382 хиляди лв.. 

Куленски разгласи незабавните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати за стабилизиране финансовото положение на общината. Като първа задача той дефинира прекъсването на „ кранчетата “ за източване на средства.

„ Старите отговорности ще бъдат разплатени след проверка на договорите, като всяка компания ще бъде поканена, с цел да стане ясно какви действия е направила и действително ли са свършени те ", сподели още Куленски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР