Положението в Черноморския регион сериозно се е влошило през последните

...
Положението в Черноморския регион сериозно се е влошило през последните
Коментари Харесай

Русия: Действията на САЩ и НАТО сериозно влошават ситуацията в Черноморския регион

Положението в Черноморския район съществено се е влошило през последните години в следствие от дейностите на Съединени американски щати и съдружниците им в НАТО, като са нарастнали рисковете във военната сфера. Такъв извод бе изработен на състоялото се през днешния ден съвещание на колегията на министерството на външните работи на Русия, съобщи ТАСС, като се базира на известие от ведомството.

От министерството означиха, че в района са се запазили " отрицателните трендове в връзките сред влизащите в него страни " и че колегията е изтъкнала какъв брой е значимо да се поддържа " стабилността и сигурността " в Черноморския район посредством " подсилване на доверието " и " съдействие във военнополитическата сфера ", съобщи Българска телеграфна агенция.

На съвещанието са били прегледани " опциите за по-ефективно потребление на капацитета " на Организацията за черноморско икономическо съдействие или на Комисията по отбрана на Черно море от замърсяване за реализиране на по-задълбочено взаимоотношение с черноморските страни. Ръководството на министерството е предложило по-активно да се работи с тези страни, основно с Турция, а също и с Европейски Съюз, " доколкото това дава отговор на съветските ползи ". Обсъдени са били и вероятностите за работа върху " взаимния морски дневен ред в Черно море " в сходство с Бургаската декларация, призната на 31 май т.г. от България, Грузия, Молдова, Русия, Румъния, Турция и Украйна.

Членовете на колегията потвърдиха, че в района би трябвало да се уголемява съдействието в екологичната, транспортната, енергийната, културната, туристическата и други сфери, като се натъртва на контакти на локално и районно равнище и да се насърчават връзките с културни и научни кръгове, а също с необятната общност, отбелязва ТАСС.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР