Положението с антисемитизма се влошава и евреите все повече се

...
Положението с антисемитизма се влошава и евреите все повече се
Коментари Харесай

Евреите в Европа се чувстват застрашени, мислят за емиграция

Положението с антисемитизма се утежнява и евреите от ден на ден се тормозят по отношение на заплахата от тормоз. Това демонстрира огромно изследване, направено в 12 страни членки на Европейския съюз, оповестява Би Би Си.

Стотици евреи, интервюирани от Агенцията на Европейски Съюз за главните права, са показали, че през миналата година са претърпели физическа, антисемитска офанзива , до момента в който 28 на 100 са показали, че са били унизени .

Франция е посочена като страната, която има максимален проблем с антисемитизма .

Германия, Англия, Белгия, Швеция и Холандия също са записали произшествия с антисемитски темперамент.

Базираната във Виена Агенция на Европейски Съюз за главните права рисува картина на синагоги и еврейски учебни заведения, които упорстват за усилване на сигурността; на " ужасни мнения " в интернет, медиите и политиката ; и за дискриминация в учебно заведение и на работа .

 Антисемитът, умъртвил 11 души в Питсбърг, пледира почтен
Антисемитът, умъртвил 11 души в Питсбърг, пледира почтен

Робърт Бауърс се яви пред съда за повторно

Докладът се разгласява седмици откакто въоръжен мъж мазета 11 души в синагога в американския град Питсбърг.

Шест години след първия си отчет Агенцията на Европейски Съюз за главните права е проучила евреите в 12 страни членки, където живеят множеството от евреите в Общността.

В отчета се акцентира, че антисемитското принуждение е станало толкоз постоянно, че множеството жертви не си дават труд да оповестяват за случаите.

 Традиционният антисемитизъм се връща
Традиционният антисемитизъм се връща

Чувството на неустановеност е необятно публикувано измежду европейските евреи

Сред по-важните констатации са:
89% от проучените 16 395 евреи преглеждат антисемитизма онлайн като проблем в тяхната страна; 28% са претърпели някаква форма на тормоз за това, че са евреи през последните 12 месеца; 2% са били физически нападани; 47% сe тревожат от претърпяна антисемитска словесна засегнатост или тормоз, а 40% за физическа офанзива през идващите 12 месеца; 34% са избегнали визитата на еврейски събития най-малко няколко пъти поради опасения за сигурността; 38% са се замисляли да емигрират през последните пет години поради страхове за сигурността си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР