Положението не е толкова трагично и опасно. Обясних: не боледуват

...
Положението не е толкова трагично и опасно. Обясних: не боледуват
Коментари Харесай

Проф: Тодор Кантарджиев: Коронавирусът ще дойде, защото го има навсякъде в Европа, но не е толкова опасен

" Положението не е толкоз трагично и рисково. Обясних: не боледуват бременните, раждат здрави деца, не боледуват и едва боледуват децата до 1 годишна възраст. Майки, не се опасявайте толкоз за децата си от ковид, в сравнение с от сезонния грип. От грипа от ноември има доста повече затруднения ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по паразитни заболявания в " Панорама ". 
" Коронавирусът ще пристигна, тъй като го има на всички места в Европа, само че не е толкоз рисково. 15 % са тежките случаи от него. Но сравнете: грипът от 2002-а година имаше смъртност 10-15 %, този, който беше през 2012-та имаше 40 % смъртност. Коронавирусът е доста по-слаб ", съобщи той. 
Той добави, че в случай че хората не могат да си намерят маски, шалът може да свърши същата работа или няколко пласта плат. Според Кантарджиев би трябвало да съблюдаваме същите ограничения, които са нужни за сезонния грип - да заобикаляме контакт с заболели хора, който се разболее да не контактува с другите, да се употребяват тоалетни кърпички на спиртна основа. Лекарят прикани също, в случай че времето разрешава, прозорците на градския превоз да се отварят напълно малко, тъй като това ще понижи вероятността от зараза с вируса неведнъж. Той също добави, че в случай че човек има подозрения за ковид, да не върви при персоналния доктор, а да му се обади, с цел да го докарат с кола за спешна помощ, с цел да не болести доста хора по пътя.
" Имаме желязна генетика на балканския полуостров и устояваме какви ли ни опити със системата на образованието ", сподели още Кантарджиев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР