Положението на терористите в Сирия се влошава с всеки ден,

...
Положението на терористите в Сирия се влошава с всеки ден,
Коментари Харесай

Радиопрехващане: Терористите в Сирия не получават заплати по половин година, расте броят на дезертьорите

Положението на терористите в Сирия се утежнява с всеки ден, не им изплащат заплатите, пораства броят на дезертьорите, написа rusvesna.su. Изданието получило от сирийски източник запис на радиопрехващане на диалозите сред членове от най-големите терористични формирования в Сирия. Въпросният текстови запис е оповестен на арабски език с превод на съветски под всяка от 82-те изречени реплики по радиото. В радиоразговора взели участие Абу ан-Нур от „ Ахрар аш-Шам” и Абу Мохамед от отряда „ Аджнад аш-Шам от състава на извънредно екстремистката формация „ Хайят Тахрир аш-Шам”.

От радиопрехващането излиза наяве, че за 6 година война в Сирия се изморили освен мирните поданици, само че и самите терористи от другите групировки, доста от които желаят да се върнат към кротичък живот.

От откровените реплики се схваща, че доста отряди и групировки към този момент желаят мир и успокоение, само че коренно настроени терористи не им дават опция да се причислят към процеса на примирието.

Освен това членовете на групировките не са получили заплати по 6-8 месеца. Редовите членове не могат нищо да трансформират, тъй като са застрашени от главатарите и нямат опция да влязат в контакт с представители на формалната власт.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР