Положението на нашата страна е жалко, тя е марионетка. Имаме

...
Положението на нашата страна е жалко, тя е марионетка. Имаме
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Нашият интерес е от прифронтова да не ни превърнат във фронтова държава

Положението на нашата страна е тъпо, тя е марионетка. Имаме хайлайф, който би извършил всяка команда извън, даже тази, която още не е получил. Ние сме поставени в прифронтовата полоса. Наш народен интерес е да не ни вкарат във фронтовата полоса.

Това съобщи в предаването " Не се опасявай " по " Евроком " социологът и геополитически анализатор проф. Иво Христов.

Той разяснява развиването на обстановката с войната в Украйна и отраженията, които тя дава върху международния ред.

Според него сега има патова обстановка. Русия е вкарана в капан в Украйна. Основното пушечно месо в спора са рускоговорещите украинци. Тактиката на Русия в Украйна не съумява, само че и тактиката на Съединени американски щати да задействат целия свят против Русия също не съумява, акцентира анализаторът.

Големи фактори като Китай, Индия, Бразилия, Аржентина, Мексико, нефтените империи от Залива не се включиха в американската игра, показва той. И обръща внимание, че Китай даже приказва за превръщането на БРИКС от чисто политическа организация в съюз, който има и военни измерения.

От друга страна Европейски Съюз последователно се трансформира в политико-граждански филиал на НАТО, а НАТО - в световна конструкция, твърди проф. Иво Христов. Алиансът ще бъде оръжие, ориентирано против Русия и Китай.

Давайки образци за измененията, които чакат света, той уточни, че трима от най-големите производители на пшеница - Русия, Украйна и Казахстан - или няма да изнасят зърно, или ще го вършат по различен метод.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР