Положението е сериозно. Това което трябва да направим е да

...
Положението е сериозно. Това което трябва да направим е да
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова за COVID-19: Положението е сериозно!

Положението е съществено. Това което би трябвало да създадем е да преосмислим държанието си и да ограничим контактите си. Видяхме какъв резултат има карантината. Ходенето на почивки не би трябвало да ни кара да мислим, че вирусът го няма и е липсващ. Нека хората да мислят за себе си, да се пазят и да пазят околните си. Събирайте се навън и спазвайте отдалеченост. Август месец има условия за понижаване на случаите.Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Ива Христова зам.-директор на НЦЗПБ във връзка растежа на случаи на ковид у нас.

Трябва да се регистрира голямата отмалялост измежду медицинския личен състав, една част от тях към този момент са се разболели и са излезли от системата. Лекарите от РЗИ също са с насъбрана отмалялост, тъй като те би трябвало да издирят всички контактни лица на един инфектиран. Идват доброволци, само че те не са по този начин готови. От една страна са медиците на лимита на силите си, а от другата са хората, които си живеят живота. Леглова база има, само че може да няма кой да се грижи за болните, сподели още тя.

Проф. Христова със стряскаща прогноза за броя на инфектираните с COVID-19 за ден през есента. Ивермектин е най-обещаващият препарат до момента!

Есента ситуацията ще се усложни още повече с настъпването на грипа и респираторните болести, безапелационна е проф. Христова.

"Младите хора са в огромна част без признаци, само че мощната имунна реакция довежда до огромни увреждания точно при младежите ", изясни експертът

Що се отнася до имунизацията на Оксфорд, проф. Христова съобщи, че имунизацията към момента се тества, тя ще излезе най-рано след Нова година и не е ясно какъв брой дълъг ще е резултата ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР