Положението е изключително тежко, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

...
Положението е изключително тежко, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Мобилизиран е целият възможен ресурс на болничните заведения

Положението е извънредно тежко, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев във връзка тежката злополука с рейс край Искърското дефиле. 13 души са починали на място, а двама - по път към болничното заведение.

27 души са ранени в друга степен и пътуват към четирите лечебни заведения, в които сме основали цялостна организация. Това са УМБАЛСМ „ Пирогов “, ВМА, „ Св. Анна “ и „ Царица Йоана “. Работят дневните и нощните екипи, съобщи Кирил Ананиев.

Той увери, че е мобилизиран целия вероятен запас на болничните заведения, а от Кръвния център са обезпечени банки кръв от всички кръвни групи. Здравният министър добави, че ще посети и останалите столични лечебни заведения, поели ранените.

В УМБАЛСМ „ Пирогов “ са постъпити осем души, като двама от тях са умряли. Състоянието на четирима от постъпилите здравният министър дефинира като сериозно.
проф. доктор Николай Габровски, неврохирург в УМБАЛСМ „ Пирогов “: Травмите са съчетани, само че случаите са тежки. В момента тече тежък диагностичен развой, като информацията се трансформира от минута на минута.
Близките на потърпевшите се уведомяват допустимо най-бързо, увери Кирил Ананиев, и изрази дълбоките си съболезнования към околните на починалите и ранените.
 15 души са починали в тежката злополука с рейс край Искърското дефиле 15 души са починали в тежката злополука с рейс край Искърското дефиле
15 са починалите в злополуката в Искърското дефиле, а потърпевшите са над 27, удостовери пред „ По света и у нас “ представителят на Центъра за незабавна медиц...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР