Полковника се сбогува с тениса в Санкт ПетербургЕдин от най-изявените

...
Полковника се сбогува с тениса в Санкт ПетербургЕдин от най-изявените
Коментари Харесай

Полковника се сбогува с тениса в Санкт Петербург

Полковника се сбогува с тениса в Санкт Петербург
Един от най-изявените съветски тенисисти в последните 15 години Михаил Южни постави завършек на професионалната си кариера, откакто загуби от Роберто Баутиста Агут с 6-7(3), 6-3, 3-6 в мач от втория кръг на шампионата в Санкт Петербург.

Още преди няколко месеца Полковника, който ще бъде запомнен с емблематичния си привет към публиката с козируване след победа, разгласи, че конкуренцията във втория по величина съветски град ще бъде последна в кариерата му, като той въпреки всичко съумя да запише една победа пред родна аудитория, откакто надделя босненеца Мирза Башич в два сета в първия кръг. Ако бе съумял да реализира триумф и над Агут, Южни щеше да се трансформира в едвам втория руснак в историята, записал 500 победи в международния тур, само че в този момент той се отдръпва от спорта с 499 триумфа.

Най-доброто класиране в международната класация в кариерата на Южни е номер 8, като той им 10 извоювани трофеи, а най-силните моменти за него бяха на Откритото състезание на Съединени американски щати, където два пъти доближи полуфиналите. Руснакът е достигал четвъртфиналите и на другите три шампионата от Големия шлем. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР