Полковник Красимир Станчев ще е новият началник на Националната служба

...
Полковник Красимир Станчев ще е новият началник на Националната служба
Коментари Харесай

Радев назначи нов шеф на НСО

Полковник Красимир Станчев ще е новият шеф на Националната работа за защита (НСО). Указът за неговото назначение е подписан през днешния ден от президента Румен Радев, откакто е предходна съгласувателната процедура с държавното управление. Полковникът ще получи и генералско звание.
За подписването на указите оповестиха през днешния ден от прессекретариата на президента, само че не дадоха повече данни за Станчев.
Станчев е заместник-началник на службата по времето на Ангел Антонов, който го освободи през 2016 година В момента той движи интернационалния отдел на НСО. Според чиновници на службата той се употребява с положително име и позиции както в държавните институции, по този начин и измежду чиновниците. Диалогичен, с интернационален опит, владеещ непознати езици.
В последния към месец НСО се управлява от краткотраен шеф - Росен Тодоров. Той пое функционалностите, откакто началникът на службата Данчо Дяков изиска да напусне и беше освободен.
Дяков беше на поста от март 2018 година, назначен с утвърден от държавното управление декрет на президента Румен Радев. Тогава той беше и почетен с висшето офицерско звание генерал-майор. Преди това Дяков беше консултант на Румен Радев по военната сигурност.
Кой е Красимир Станчев?
Красимир Станчев е роден на 02.02.1966 година в София. Завършва Висшето национално военно артилерийско учебно заведение " Г. Димитров " в Шумен с магистърска степен " Радиоинженер ".
Офицер от Българската войска от 1990 година до 1993 година През 1993 година е назначен на кадрова военна работа в Националната работа за защита, като поредно заема длъжностите шпионин, контрольор, старши контрольор, основен контрольор, шеф на група, основен специалист и шеф на бранш.
Със заповеди на началника на НСО е повишаван в следващо офицерско звание старши лейтенант (1993 г.), капитан (1997 г.), майор (2000 г.), подполковник (2003 г.) и полковник (2006 г.).
От май 2014 година до септември 2016 година е заместник-началник на Националната работа за защита. От октомври 2016 година е шеф на бранш в звено " Международно съдействие, протокол и връзки с обществеността " на НСО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР