Полкът Азов, чието командване продължава да се намира на територията

...
Полкът Азов, чието командване продължава да се намира на територията
Коментари Харесай

Командирът на Азов с ново видео от Азовстал: Спряхме боевете, за да спасим здравето и живота на военнослущещите -

Полкът Азов, чието командване продължава да се намира на територията на някогашния металургичен комбинат Азовстал, е прекратил боевете от позициите в завода по заповед на военното управление на Украйна, с цел да бъдат избавени животът и здравето на военнослужещите, блокирани в комбината. Това заяви във видеоизявление от петък, малко след 13 часа киевско време, командирът на полка Денис Прокопенко

" Слава на Украйна. 86 дни в отбрана на Мариупол. Върховното военно управление издаде заповед за запазване на живота и здравето на военнослужещите от гарнизона и преустановяване на отбраната на града. Независимо от тежките боеве, кръговата защита и отсъствието на доставяне, ние постоянно имахме поради три значими за нас условия: цивилните, ранените и убитите. Цивилните успяхме да ги евакуираме с следваща замяна и снабдяване на следена от Украйна територия. Тежко ранените получиха нужната помощ и бяха изведени за по-нататъшен продан и предаване на територия, следена от Украйна. Що се отнася до починалите герои, процесът продължава и се надявам, че в най-скоро време околните им и цяла Украйна ще могат с почести да погребат своите воини. Слава на Украйна "

Няколко часа по-рано в друго видео известие заместник-командирът на полка Святослав Паламар – Калина заяви, че управлението на Азов се намира в комбината Азовстал.

На 17 май Министерството на защитата на Украйна разгласи началото на интервенцията по избавяне на украинските военни, блокирани на територията на Азовстал - 53 тежко ранени бойци бяха евакуирани от завода в лечебно заведение в окупирания Новоазовск. Още 211 души бяха доставени през филантропичния кулоар в окупираната Еленевка. Но от 19 май командването на полк Азов остава на територията на завода.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, бранителите на Мариупол, воюващи на позициите в Азовстал, не са разрешили на съперника да трансферира група от 17 батальонни тактически елементи (около 20 000 души) в други посоки. Така те са попречили осъществяването на проекта за бързо завладяване на Запорожие, достъпа до административната граница на Донецка и Запорожка области и основаването на условия за обграждане.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР