Полк. Стоян Стоянов-Стуци, служил в редовете на Българската армия и

...
Полк. Стоян Стоянов-Стуци, служил в редовете на Българската армия и
Коментари Харесай

Почина полк. Стоян Стоянов - Стуци Ламборджинито

Полк. Стоян Стоянов-Стуци, служил в редовете на Българската войска и работил през годините в разнообразни организации и дирекции в Министерство на защитата, в умрял през днешния ден. Той стана известен с това, че е единственият държавен чиновник, който е горделив притежател на Lamborghini Countach. Оценяваният на няколко милиона евро автомобил е вписан в данъчната му декларация. Стоянов, станал медийно прочут като Стуци Ламборджинито, го получил като разменна монета против рециклирано от него " Ферари Дайтона ".

Полк. Стоянов интензивно работи в Министерството на защитата и в Агенцията " Военни клубове и военни културни институти ". В последно време се е борил с тежка болест. Издъхнал е в събота на път от хемодиализата към дома си в София.

Ето какво написа за него във Facebook полк. Цвятко Дончев: " Приятели и сътрудници! Отиде си, отиде си от живота, полковник Стоян Стоянов - Стуци! Много знаеше, и доста даде за обогатяването на културната активност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, знаем дейната му работа в Министерството на защитата и в Агенцията " Военни клубове и военни културни институти ". Той обичаше доста от съкурсантите си от Лвовското висше военно-политическо учебно заведение. И ги поддържаше, когато можеше! Убеждаваше ни, че най-старият автомобил, в случай че е " Мерцедес ", е незаместим. И ни намираше да си купим най-благоприятният вид. Обичаше да пие единствено и единствено " Кока кола ", а през годините не е пиян и 50 грама алкохол. Шегувахме се, че след десетилетия здрав ще си отиде от живота. Разболя се в последно време Стуци. Много другари го подкрепяха, само че през днешния ден, на път от хемодиализата към у дома, издъхна! Светла ще паметта за теб, приятелю, полковник Стоянов, за теб, сияен Стуци! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР