Полицията засега се справя с обществения ред, но армията е

...
Полицията засега се справя с обществения ред, но армията е
Коментари Харесай

Засега не се налага военно положение според Каракачанов

Полицията към този момент се оправя с публичния ред, само че армията е подготвена да помогне. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред БиТиВи по отношение на изключителното състояние и ролята на армията и в гласувания закон за това.

Каракачанов съобщи, че към този момент от няколко области има молби за изпращане на военна полиция за подкрепяне работата по спазване на спазването на ограниченията на изключителното състояние. Редът обаче е различен - искане на вътрешния министър и глоба на Министерски съвет.

Засега полицията се оправя с ситуацията и то извънредно добре. Чест им прави на момчетата, стискат зъби и си извършват отговорностите, съобщи Каракачанов, който счита, че аплодисментите би трябвало да са освен за лекарите, само че и за служителите на реда.

Нищо неприятно не би имало и в това армията да помогне, изключително в случай че ситуацията в някои махали остане същото, уточни Каракачанов, само че добави, че там границата е тънка. Засега съгласно него военно състояние не се постанова.

Той даде за образец методът, по който армията се употребява в Европа. В редица други страни и то от няколко години, по отношение на терористичните закани, военни с автомати охраняват основни кръстовища, площади, катедрали. " Положението в Европа е по този начин от няколко години ", съобщи Каракачанов.

По думите му първото, което би трябвало да се направи, е армията да анулира служителите на реда и жандармерията по границите. Според вицепремиера армията също може да охранява АЕЦ " Козлодуй " и посолствата в София. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР