Полицията започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие

...
Полицията започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив проверява гимназия за насилие над ученик

Полицията стартира инспекция в пловдивска гимназия поради сигнал за принуждение над възпитаник. Агресията е станала в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия. Пострадал е деветокласник, който е със счупена ръка, откакто е ритан от две други момчета в гимназията.

Неприятният случай е станал по време на едно от междучасията в класната стая на девети клас в Строителния колеж в Пловдив. Пострадалият възпитаник е претърпял интервенция. Заради случая на експанзия двамата негови съученици следва да бъдат осъдени.

Случаят излиза на ярко след обява в обществените мрежи от майката на потърпевшото момче. На видеоклипа се вижда по какъв начин двама възпитаници провокират своя съученик да скочи високо. В момента, в който той е във въздуха, те удрят краката му. Той пада на земята и счупва китката на ръката си. " Той изпитваше ужасна болежка, припадаше съвсем от болежка. По неотложност отидохме в хирургиите, където му направиха интервенция. Счупена ръка, изместена и лекарят се наложи да постави два импланта, с цел да фиксира костта. И отново е дребният демон, тъй като можеше да бъде и вратът, можеше да бъде строшен таз и нещо по-сериозно да бъде ", показа пред NOVA майката на потърпевшия възпитаник Надежда Паскалева. Според нея в тази ситуация става дума за брутална експанзия, а не игра за развлечение.

Пред директорката учениците, провокирали случая признали, че имитирали видео от известно мобилно приложение. " И двете момчета ми споделиха, че съжаляват за това, което се е случило и изобщо не са помислили, че ще има такива последици и ще стане подобен противен случай ", сподели Мариана Спасова, шеф на учебното заведение.

Психолозите настояват, че след манията с рисковите селфита, в този момент на мода измежду подрастващите са този тип скечове, които учениците снимат с телефоните си и качват в интернет каналите. " Обикновено те избират един, който е слаб, зевзек и му споделят искаш ли да бъдеш един от нас. Значи би трябвало да правиш каквото ти споделяме и това е един тип този човек да бъде един тип измъчван, унижаван и всички да си вършат смях на негов тил. Но тук не се регистрира един доста значим факт, че тази игра е доста рискова. За това поучавам родителите да преглеждат клипчетата, които децата им качват в интернет ", разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.

Двамата провинили се възпитаници са разпитани от полицията и против тях прокуратурата ще образува дело. Веднага след грипната почивка Педагогическият съвет в гимназията ще реши какво наказване да им наложи. " Най-голямото наказване е пренасяне в друго учебно заведение или прекосяване в независима форма на образование ", сподели директорката на ПГСАГ - Пловдив.

Родителите на потърпевшото момче към момента обмислят дали да съдят съучениците му. Веднага след грипната почивка в учебното заведение ще влязат психолози, които да обяснят на децата по какъв начин да преодоляват експанзията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР