Полицията започва акция Зима“ в цялата страна, съобщават от МВР.

...
Полицията започва акция Зима“ в цялата страна, съобщават от МВР.
Коментари Харесай

МВР стартира Акция Зима

Полицията стартира акция „ Зима “ в цялата страна, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. От Столична дирекция на вътрешните работи са безапелационни, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та.


И тази година акция „ Зима “ ще бъде извършена на три стадия – първият за сигурност на пътни транспортни средства като колела, такива с животинска двигателна сила, както и ограничения за сигурност на водачите.

Вторият стадий ще е за пешеходците, като доста сериозна уязвима група, а третият за безвредно шофиране през зимата, техническа редовност на колите, както и държание на водачите по отношение на пешеходци.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лева водачите чиито гуми са с грайфер под 4 мм.

Толкова е и цената на санкцията за неизправни фарове и габарити. За неизпрвни спирачни системи обаче, глобите могат да доближат до 500 лева

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) възнамеряват до края на ноември да спрат главните поправки по автомагистралите.

В четвъртък детайлности по акцията ще бъдат оповестени на специфична конференция, в която ще участват началникът на отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ комисар Любомир Костадинов, ръководителят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев, представители на Българския Червен кръст, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР