Полицията започна проверки на строежа на автомагистрала Хемус. Направени са

...
Полицията започна проверки на строежа на автомагистрала Хемус. Направени са
Коментари Харесай

Полицията ще провери строежа на магистрала ``Хемус`` |

Полицията стартира инспекции на градежа на автомагистрала " Хемус ". Направени са фотоси с дрон на терените, обхващащи 4 и 5 лот, като ще бъдат направени фотоси и на останалите участници. 

Проверката се извърша от Главна дирекция " Национална полиция ". Директорът на ГДНП основен комисар Станимир Станев разясни, че според МРРБ средствата, отпуснати за лот 4, са 75 милиона лв., от които 72 млн. са преведени на пловдивска компания. Още 91 милиона лв., от които 74 милиона са преведени на компания подизпълнител на идващия лот 5.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч ревизира договорите, собствеността на терените, отчужденията, разрешението за градеж, съществуването на наеми за техника и доставка на материали. Целта е да се наблюдава цялостното придвижване на отпуснатите, преведени и усвоени досега средства.  Гл. комисар Станев увери, че инспекцията ще продължи с ускорени темпове.

В началото на септември министърът на районното развиване и благоустройство Виолета Комитова разгласи, че: " Има нелегално строителство по сектори 4, 5 и 6 от трасето. Строителство би трябвало да се реализира след позволение за градеж ".

Според Комитова цената, която българските данъкоплатци заплащат за Хемус, е нереално висока и рискуваме още веднъж да получим автомагистрала на вълнички
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР