Полицията за борба с безредиците и силите за сигурност влязоха

...
Полицията за борба с безредиците и силите за сигурност влязоха
Коментари Харесай

Размирици в Иран: Протестиращи бетонираха магистрала заради цените на горивата

Полицията за битка с безредиците и силите за сигурност влязоха в конфликти с стачкуващи в Техеран и други ирански градове. Това оповестиха ирански осведомителни организации, представени от Ройтерс. Причината е скокообразно покачване на цените на горивата.

Демонстрантите скандираха антиправителствени лозунги ден откакто държавното управление увеличи цената на бензина с 50 % и вкара ограничавания за количествата, с които всеки жител може да зареди автомобила си, предава Българска телеграфна агенция.
 
, Nov 16- Millions of citizens across the country take to streets, closing the roads to protest against tripling gas prices. Video sent form the city of Shiraz.
— Persian Reuters (@PersianReuters)

Един човек почина и няколко бяха ранени в петък град Сирджан в провинция Керман, заяви представител на локалната власт, представен от ИСНА.

По информация на ИРНА е било осъществено нахлуване против горивен склад и е бил изработен опит той да бъде разпален.
 
 БГНЕС-->

На видеозаписи, оповестени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин протестиращи подпалват здания и влизат в конфликти с полицията. На други фрагменти протестиращи блокират пътища и палят огньове в Техеран и други градове. Някои скандират лозунги против висши държавници.
 
 БГНЕС

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР