Полицията взе книжката и спря от движение колата на шофьор,

...
Полицията взе книжката и спря от движение колата на шофьор,
Коментари Харесай

Взеха книжката на трезвеник, набедиха го за пиян

Полицията взе книжката и спря от придвижване колата на водач, който е бил потвърдено изтрезнял, поради приложимост на алкохол. Въпреки че съдът е отменил заповедите в тази тенденция, Министерство на вътрешните работи продължава да ги апелира.

Севгин Мустафа е спрян от патрул на поморийската полиция край с. Бата през ноември. Следва регулярна инспекция за алкохол, резултатите от която, изненадват учителя от руенското село Сини хълм, описват сътрудниците от БНР.

„ По принцип – алкохол не пия. Отидох – тестваха ме. Аз не внимавах доста, тъй като знам, че нищо не съм пил. Отдръпнах се и почнаха да се смеят „ К‘во си пил, к‘во си пил “… Викам: „ Нищо “. „ Ела, ела, да видиш “. Показва ми дрегера – 1.76. Помолих ги за още един тест, обаче ми отхвърлиха. Направо почнаха – смъкват свалят номерата, взеха ми книжката… “

Севгин е задържан за 24 часа, наложени са му две заповеди, с които книжката му е отнета, а автомобилът е спрян от придвижване. Резултатите от кръвната проба демонстрират, че той не е употребявал алкохол. Досъдебното произвеждане против него е прекъснато, заради липса на закононарушение, а административният съд анулира и двете заповеди, заради същия факт.

Книжката му е върната, само че полицията апелира двете решения пред Върховен административен съд, разяснява неговият юрист Георги Михов пред БНР.

„ Той не може да употребява автомобила, не може да го продава, не може да го стопира от придвижване. Дължи и налози за това. Има винетка, която е купил. Платил си е таксата. Ще поучавам клиента си да предяви иск по Закона за отговорността на страната за вреди, породени на жители “, съобщи той.

До решението на висшия съд, Севгин не може да употребява автомобила си, а то ще излезе, съгласно практиката, след към година, делата още не са планувани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР