Полицията влезе в сблъсъци с демонстранти в събота вечерта в

...
Полицията влезе в сблъсъци с демонстранти в събота вечерта в
Коментари Харесай

Сблъсъци в Чикаго след убийство, извършено от полицай

Полицията влезе в конфликти с стачкуващи в събота вечерта в третия максимален град в Съединени американски щати. Стълкновенията в Чикаго са зародили няколко часа , откакто служител на реда съдбовно простреля мъж в квартала South Side, осведоми USA Today.

Десетки стачкуващи хвърляха камъни и бутилки по чиновниците на реда до мястото на убийството. Четирима души са арестувани. Трима или четирима служители на реда са с пострадвания.

Видео в обществените мрежи демонстрира няколко служители на реда да дърпат човек на мястото на зародилото напрежение. Демонстрантите скандираха на служителите на реда " убийци " и " няма правдивост, няма мир ".

Полицията изясни, че убийството се е случило при опит на служители на реда в квартала да разпитат въоръжен мъж. Според управляващите заподозряният се е опитал да избяга и се присегнал към полуавтоматичното си оръжие. Силите на реда означиха, че по първична информация убитият не е имал позволение за владеене на оръжие.

Замесеният служител на реда е изместен на административна служба за 30 дни - общоприета процедура в департамента с повече от 12 000 служители на реда.

По-късно избухнаха конфликти сред протестиращи и служители на реда с палки . Видео демонстрира няколко служители на реда и стачкуващи да се дърпат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР