Полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията e започнала

...
Полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията e започнала
Коментари Харесай

Полиция премахна палатковите лагери в страната. 12 души са задържани

Полицията подвигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията e почнала в 4:30 часа тази заран, като в столицата придвижването на колите и градския превоз в региона на Орлов мост и при Ректората се реализира обикновено. Преместен е и бусът на придвижването " Системата ни убива ", който от дни беше спрян пред кръстовището на Ректората, съобщи Българска национална телевизия.

Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, Варна и Стара Загора.

От Столичната дирекция на вътрешните работи дадоха брифинг по отношение на премахването на блокадите.

„ От началото на митингите подчертахме, че тези митинги не са декларирани в Столична община и са нерегламентирани. Тук имаме акт на гражданско непокорство. Вчера на база на всекидневен разбор беше взето решение да се подхващат дейности по възобновяване на публичния ред и придвижването на 3-те кръстовища. За тази цел чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи пристъпихме с дейности на тези места и посредством високоговорящи устройства разпоредихме на присъстващите да освободят пътното платно и да реалокират всички намиращи се там предмети “, уточни Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Той изясни, че физическа мощ е употребена единствено против едно лице на Орлов мост, което е отказало да напусне кръстовището. Използваната мощ е била в границите на полицейските пълномощия.

„ Задържани са 12 лица, 8 от тях са в 1 районно управление (на МВР) за несъблюдение на полицейски разпоредби – отказали са изрично да изоставен, както и 3 лица са арестувани за определяне на самоличността им. На тези, които не са изпълнили разпорежданията, ще бъдат формирани актове и ще бъдат освободени “, добави той.

Тодоров съобщи още, че през последната седмица в Столична дирекция на вътрешните работи са постъпили стотици сигнали и тъжби на жители, недоволни от ограничението на свободното напредване на основни места, и че оттук насетне няма да се разрешава  блокирането на кръстовища.

От пресцентъра на Столична община оповестиха, че придвижването по всички линии на градския превоз е възобновено по нормалния им маршрут.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР