Полицията във финландската столица Хелзинки обяви, че мъжът, който в

...
Полицията във финландската столица Хелзинки обяви, че мъжът, който в
Коментари Харесай

Полицията в Хелзинки: Нападателят с колата е газил хората нарочно

Полицията във финландската столица Хелзинки разгласи, че мъжът, който в петък се вряза с ягуара си в хора в центъра на града и умъртви един човек, е работил предумишлено, съобщи ТАСС.

" Разпитите и другите следствени дейности потвърдиха мнението, че обвиненият се е движил с доста превишена скорост по централните улици, където преднамерено е налетял на шестима пешеходци”, уточни ръководителят на следствието Теему Крускопф.

Той заяви, че следствието продължава и се организират разпити на очевидци, с цел да се изяснят събитията преди случая.

 1954029

Заподозрян е 51-годишен мъж, който е прегледан от лекари, с цел да се откри положението му. Срещу него има 4 обвинявания: за ликвидиране, пет опита за ликвидиране, ръководство на транспортно средство в нетрезво положение и нарушение на сигурността на придвижването с отегчаващи условия.

При случая на 28 юли почина финландка, пострадаха две съветски туристки, финландец и естонец. Няколко души са с по-леки контузии.

Шофьорът не е спрял след конфликта и стигнал до непосредствен ресторант, където е бил арестуван. По-рано от полицията отхвърлиха вероятността да става дума за атентат и споделиха, че лидерът е бил пийнал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР