Полицията в Западна Индия използва сълзотворен газ, за да разпръсне

...
Полицията в Западна Индия използва сълзотворен газ, за да разпръсне
Коментари Харесай

Сблъсъци в Индия след въвеждането на карантина

Полицията в Западна Индия употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне навалица хвърлящи камъни мигрантски служащи, които нарушиха 3-седмичната карантина против ковид, която остави стотици хиляди небогати без работа и издръжка, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Ройтерс.

Премиерът Нарендра Моди подреди 1,3-милиардното население да остане вкъщи до 15 април, обявявайки, че самоизолирането е единствената вяра смъртоносната пандемия да бъде спряна.

Но огромната обсада докара до филантропична рецесия, като стотици хиляди небогати мигранти, наети в огромните градове като Делхи и Мумбай поеха пешком към домовете си в провинцията, откакто изгубиха работата си.

Много вървят от дни, в това число фамилии с дребни деца, по пустите пътища и съвсем нямат достъп до вода или храна.

В неделя към 500 души влязоха в конфликти с полицията в западния град Сурат, настоявайки да бъдат оставени да се приберат у дома – в други елементи на Индия, откакто са изгубили работата си.

„ Полицията се опита да ги убеди, че това не е допустимо, защото няма рейсове или влакове. Но те отхвърлиха да се подчинят и започнаха да замерват с камъни органите на реда “, съобщи Видхи Чаудхари, заместник-комисар в полицията на Сурат.

Поне 93 души са арестувани за нарушение на карантината.

Индия е открила 1071 случая на ковид, от тях 29 са умряли, заяви през днешния ден здравното министерство. Броят на инфектираните е дребен в съпоставяне със Съединени американски щати, Италия и Китай, само че управляващите предвиждат, че страната след седмици ще стане очевидец на растеж, с който слабата здравна система може да не се оправи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР