Полицията в южния германски град Улм сложи край с изстрели

...
Полицията в южния германски град Улм сложи край с изстрели
Коментари Харесай

Похитител взе заложници в кафене в Германия, раниха го

Полицията в южния немски град Улм постави край с изстрели на заложническа рецесия на централния катедрален площад в града, съобщи ДПА.
Мъж взе нощес няколко души за заложници в кафене в оживения търговски регион " Мюнстерплац ", удостовери на местопроизшествието представител на прокуратурата.
Когато лицето се пробвало да напусне комерсиалното място дружно със пленник и да избяга, служителите на реда произвели няколко изстрела по него. Мъжът е ранен и е настанен за лекуване в болница, съобщи прокурорът. Подбудите му към този момент са неизяснени. Всички заложници са невредими.
Според публично известие рецесията зародила към 18.45 ч. през вчерашния ден.
Органите на реда затвориха централния площад " Мюнстерплац " и отделиха периметъра към него поради интервенцията. Евакуирано беше кметството, а служителите на реда връщаха минувачите, които желаеха да преминат през региона. " Избягвайте тази зона и стойте колкото се може по-далеч от нея ", написа полицията в обществената мрежа " Екс ".
Към 20.20 ч. въоръженият обвинен напуснал постройката със пленник и се опитал да избяга.
Според проверяващи единствено полицията е стреляла.
" Преценихме, че причинителят е въоръжен и че съставлява сериозна заплаха ", съобщи прокуратурата след края на рецесията.
Говорител на органите на реда сподели, че повече няма опасност за обществеността.
По сведения на ДПА похитителят е тежко ранен. Предполага се, че той е военнослужещ от немските въоръжени сили, съгласно източници от региона на сигурността. Носел е със себе си неизяснен брой късо-и дългоцевни оръжия, прецизираха събеседниците на ДПА.
Разследването е поето от регионалното отделение на Федералната престъпна полиция на Германия, защото такава е общоприетата процедура, когато има случай на приложимост на оръжие от страна на органите на реда, разясни представител в централата на полицията в Улм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР