Полицията в Турция е арестувала 189 души, заподозрени, че са

...
Полицията в Турция е арестувала 189 души, заподозрени, че са
Коментари Харесай

Турция арестува 189 предполагаеми членове на Ислямска държава

Полицията в Турция е арестувала 189 души, обвинени, че са екстремисти от " Ислямска страна ", при обиски, осъществени в 37 окръга на страната, заяви ДПА, базирайки се на формалните управляващи.

Арестите са осъществени ден след като Анкара съобщи, че е осуетила планувани набези на групировката против синагоги и църкви в Турция. В предишното страната стана сцена на няколко смъртоносни терористични офанзиви, свързани с екстремистката организация.

Полицията извърши обиски на адреси в Истанбул и столицата Анкара, наред с други градове, написа министърът на вътрешните работи Али Йерликая в обществената медийна платформа " Екс ", като показа фотоси на хипотетични бойци на " Ислямска страна ", оковани с белезници в жилищата си при нощните обиски.

Ден по-рано турските управляващи оповестиха, че са арестували 32-ма обвинени членове на " Ислямска страна ", за които се твърди, че са взели участие в подготовката на нахлуване против иракското посолство. Националността на арестуваните и детайлностите за хипотетичните проекти за нахлуване към момента не са известни.

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението в нощен клуб в Истанбул през 2017 година, при което починаха 39 души в новогодишната нощ, припомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР