Полицията в Торино арестува 12 от лидерите на фен групировките

...
Полицията в Торино арестува 12 от лидерите на фен групировките
Коментари Харесай

Арестуваха 12 от най-крайните ултраси на Ювентус

Полицията в Торино арестува 12 от водачите на почитател групировките на Ювентус по отношение на престъпни прояви, оповестиха от локалната прокуратура. През нощта и тази заран се организират акции по претършуване на голям брой адреси, като са арестувани още 37 души из градове като Милано, Генуа, Флоренция и Бергамо.

Ултрасите са упрекнати в изнудване, пране на пари и побой. На мушката на вътрешното министерство са ентусиасти от групировки като 'Drughi', 'Tradizione-Antichi valori', 'Viking', 'Nucleo 1985' и 'Quelli... di via Filadelfia'.

Simboli fascisti tra gli oggetti sequestrati agli ultras della Juventus. Il pm: " Anche i tifosi parte lesa " https://t.co/VFMlWszNoE
— L'HuffPost (@HuffPostItalia) September 16, 2019
Властите са почнали работа по случая още преди една година, откакто Ювентус разгласи за съществуването на закани от страна на последователи, които желаеха безвъзмездни билети за мачовете на " бианконерите ". Запалянковците са заплашили управлението на клуба, че ще има викания на расистка основа по време на дуелите и това ще докара до наказване за клуба и затваряне на част от клубния стадион.

По-ранното следствие по случая беше обвързвано с незаконната организация " Ндрангета " от южния италианския район Калабрия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР