Полицията в тексаският град Галвестън се извини, след като снимка

...
Полицията в тексаският град Галвестън се извини, след като снимка
Коментари Харесай

Престъпник, воден с въже от полицаи на коне, възмути САЩ

Полицията в тексаският град Галвестън се извини, откакто фотография на неприятно отношение към задържан негър провокира вълна от реакции в интернет, написа Би Би Си.

Снимката демонстрира двама бели служители на реда на коне, които водят след себе си вързан с въже негър мъж .
Two Galveston policemen on horseback lead a Black man on a rope through the street. Really??
— Sherry B. Williams (@SherryBWilliams) Директорът на полицията в Галвестън сподели, че такава техника за задържане " е допустима в избрани случаи , само че двамата чиновници са посочили неприятна преценка. "

" Те не бяха злонамерени, а нашето ръководство към този момент промени разпоредбите, с цел да не се употребява такава техника на арест. ", сподели шеф Върнан Хейл.

Според обяснението на полицията, двамата техни чиновници, на име П. Брош и А. Смит арестували чернокожия Доналд Нийли за влизане в частен парцел без разрешение. Те му поставили белезници , вързали въже за тях, яхнали конете си и го повели зад единия от тях.-->

Директор Хейл се извини на Нийли за " ненужното излагане " и сподели, че служителите на реда е трябвало да изчакат идването на транспорт , а не да водят обвинения вързан.
Местен деятел се възмути от държанието на чиновниците.

" Ако това беше бял мъж, в никакъв случай нямаше да се отнесат с него по този начин. ", сподели Лион Филипс от локалния клон на организацията Коалиция за правдивост.
Той сподели, че ще подаде иск за административно следствие на дейностите на полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР