Полицията в такива ситуации винаги си върши работата. Проблемът е,

...
Полицията в такива ситуации винаги си върши работата. Проблемът е,
Коментари Харесай

Каракачанов за ситуацията в Габрово: Местната власт да започне да си върши работата

Полицията в такива обстановки постоянно си прави работата. Проблемът е, че локалната власт би трябвало да бъде доста по-наблюдателна и дейна. За да не се стига до сходни произшествия в други обитаеми места, локалната власт би трябвало най-сетне да стартира да си прави работата . Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов на къс брифинг след изключителна среща в Министерски съвет поради размириците в Габрово.
В сряда няколкостотин души се събраха на импровизиран митинг, проведен в обществените мрежи, който прерасна в протест. Хората излязоха да изразят възмущението си от нападението и побоя над чиновник в магазин от трима мъже. За да охраняват публичния ред в града бяха изпратени и сили на жандармерията и на регионалната дирекция на вътрешните работи в Ловеч. Тримата нападатели са от ромски генезис, и тримата са осъждани.
" Няма политическо вмешателство при организирането на това неодобрение , безапелационен е вицепремиерът ".
Каракачанов изясни, че съгласно него всички, които се настаняват и обитават в противозаконни постройки, тряба да бъдат глобени незабавно, а " не да се чака да се случи случай и да се хвърля целия полицейски запас на едно място ".

" Бяха взети ограничения незабавно. Част от участниците са се насочили към регионалния арест за да нахлуят в него и да се саморазправят с престъпните лица. Ситуацията ескалираше, разпоредих да изпратят служители на реда за преодоляване на обстановката. Имаше и жандармерия. Имаме задоволително полицейско наличие, ще останем до момента в който е нуждно, с цел да няма ексцесии. Каквото би трябвало да се направи, твърдят ви, че Министерство на вътрешните работи го прави. Това съобщи от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Симеонов.
Пак споделям, полицията си свърши работата за следващ път, тук е и обществото и локалната власт. По закон кметът е този, който дава отговор за публичния ред. Той би трябвало да е доста по-критичен към нелегално пребиваващите. Това са процеси, които би трябвало да бъдат следени. Това е обстановката все още, обстановката би следвала да се успокои. Всеки има лична виновност. Подобни неща би трябвало да се пресичат, органите, които би трябвало да бъдат дейни са общинските управляващи, това не анулира отговорностите на полицията, само че би трябвало да се стартира от там. Тя го демонстрира, само че казусът е общ, сподели още Каракачанов.
На въпрос дали счита, че една негова оставка би решила въпроса, той отвърна: " Ако смятате, че ще я реши, ще я подам незабавно ".
" Без ясна държавна стратегия за реализиране на този въпрос - ромската интеграция, няма по какъв начин да се получи. Целта на концепцията за ромите не са силовите ограничения. Трябва да се стартира с образованието, със обществената политика. Не може хора, които са необразовани, да чакаме да съблюдават обшествения ред ", изясни министърът във връзка разработваната стратегия за ромска интеграция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР