Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират

...
Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират
Коментари Харесай

Напрежение на блокадата край Стара Загора


Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират автомагистрала “Тракия”, безапелационни са от Областната дирекция на полицията в града.

Комисар Илиян Илиев от „ Охранителна полиция” заяви, че защото автомагистралата е скоростен път, митингът на нея би бил рисков за тези, които желаят да изразят недоволството си, съобщи БГНЕС.

След обстановката, при която на митинга тази заран породи напрежение, е формирана инспекция. По-рано денем един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към автомагистралата пешком, само че бе спрян от органите на реда.

След случая се обясняват дейностите и на двете страни, взели участие в конфликта – както на протестиращия, по този начин и на полицията, посочи комисар Илиян Илиев.

Правата на протестиращите не са нарушени поради недопускането им до автомагистралата, посочи Илиев.

Протестиращите са се отказали от блокирането на самата автомагистрала, само че ще създадат дъга от Стара Загора до вишката до село Свободен и след това ще се приберат.

Полицията обаче разяснява, че не могат да се доверят на устни уверения, тъй като апелите за обсада в обществените мрежи не престават.

На митинга нощес е имало към 80 автомобила и 150 души, по данни на полицията. Към момента те са по-малко, само че се чакат подкрепления от Варна и Хасково.

Пътят Стара Загора – Хасково е блокиран, водачите могат да употребяват обходни направления. Блокиран е и достъпът от Стара Загора до автомагистралата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР