Полицията в Солсбъри започна разследване във връзка с пострадал човек

...
Полицията в Солсбъри започна разследване във връзка с пострадал човек
Коментари Харесай

За кратко имаше опасения за нов случай на пострадал от Новичок в Солсбъри

Полицията в Солсбъри стартира следствие по отношение на потърпевш човек в ресторант Zizzi, където е вечерял Сергей Скрипал преди да попадне в болница с отравяне с " Новичок ", заяви Sky News.
Засега е известно, че потърпевшият е мъж на възраст към 30 години. От полицията декларират, че са подхванати всички ограничения за сигурност и че не желаят хората да се тревожат. Оттам допълват още, че сега нищо не демонстрира за очевидна заплаха за популацията, само че жителите са помолени да заобикалят мястото на случая.
Малко по-късно, в публично изказване английската полиция уточни, че става въпрос за подправена паника. Силите на реда бяха отделили регион, наоколо до мястото, където пострадаха Сергей и Юлия Скрипал. Извънредните ограничения за сигурност обаче към този момент са вдигнати.
Припомняме, че на 30 юни двойка британци бяха отровени с " Новичок " в прилежащия на Солсбъри град Еймсбъри. Беше открито, че те са били под въздействието на нервно-паралитични по вещество " Новичок ", с което през март се отровиха някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. По-късно дамата от Еймсбъри - Доун Стърджес, умря. От полицията считат, че британците са намерили контейнери, в който " Новичок " е бил доставен. Британското министерство на защитата упрекна в Русия в гибелта на дамата. Москва отхвърля обвиняванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР