Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора. По случая

...
Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора.
По случая
Коментари Харесай

Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция

Полицията в София проверява противозаконни погребения на възрастни хора.

По случая работят от Столична дирекция на вътрешните работи и Икономическа полиция. Разследването се води към този момент няколко дни, откакто покрай гробище до столичен квартал са открити седем тела на възрастни мъже и дами.

Има и арестуван. Това е чиновник на погребална организация в столицата, разяснява " Хоризонт ".

Според информация на " Хоризонт " заровените хора са умряли в разнообразни приюти в столицата. Не е ясно за какво са заровени нелегално. Гробовете им са открити на метри от легално гробище.

Преди няколко дни инцидентен минувач е разкрил разровени гробове на възрастни хора. Той подал сигнал в полицията, а пристигналите на място екипи на Столична дирекция на вътрешните работи разкриват, че става въпрос за скица за противозаконни погребения. 

Разследващите работят по версията, че след гибелта си хората е трябвало да бъдат кремирани, само че това не се е случило, макар че столична погребална компания е вземала пари за това.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Тепърва ще се открива от какъв брой време е работила схемата и какъв броят на заровените. 

Пред " Хоризонт " близки до следствието криминалисти показаха опасения, че нелегално заровените може да са доста повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР