Полицията в Словакия повдигна обвинение срещу трима души за експлозията

...
Полицията в Словакия повдигна обвинение срещу трима души за експлозията
Коментари Харесай

Трима обвинени за експлозията на газ в жилищен блок в Словакия

Полицията в Словакия повдигна обвиняване против трима души за детонацията на газ в жилищна постройка в Прешов, при която починаха минимум седем души, съобщи представител на полицията в града.

 © БГНЕС
Експлозията на газ стана в петък в 12-етажен жилищен блок, след което избухна пожар, а постройката отчасти се срути. Полицията към този момент удостовери гибелта на седем души, още към 40 са ранени, ориста на един остава незнайна.

" Във връзка с детонацията в жилищна постройка в Прешов, в събота бяха арестувани шестима души. В неделя стартира наказателно дело против трима от тях ", съобщи представителят.

Ден по-рано, в събота, полицията заяви на своя уеб страница, че са арестувани шестима души, виновни за скорошния ремонт на постройката.

От своя страна ръководителят на пожарната работа на област Прешов Ян Голяш сподели пред кореспонденти, че към момента не е известна ориста на различен жител на жилищния блок,. Тялото му не е намерено нито на горните етажи, нито под руините.

" Що се отнася до ремонтите, които бяха осъществени неотдавна в тази постройка, в това число вътрешни промени, пожарникарите изрично са отказали да ги одобряват. Много правила бяха нарушени там, което в последна сметка може да докара до сриване на стълбите, и вследствие на това имаше закъснение на евакуирането на хора по време на пожара ", сподели Голяш.

Той сподели на кореспонденти документ за инспекция на положението на жилищния блок от 2017 година, в който са изброени осъществените ремонтни действия, само че без да се вземат поради разпоредбите за сигурност, в това число промени във вентилационната система, асансьорните шахти, достъпа до евакуационната стълба.

„ Спорът сред пожарната и притежателите на блока продължи повече от две години “, сподели Голяш. Освен това локалните медии оповестяват, че по време на ремонтните действия е инсталиран и личен газов казан.

След обстоен обзор на положението на развалената постройка в неделя беше решено тя изцяло да бъде съборена, добави Голяш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР